Bierzmy witaminę D!
Jest znacznie ważniejsza niż do tej pory sądziliśmy! Chroni przed infekcjami lepiej niż witamina C, do tego wzmacnia serce i zmniejsza ryzyko nowotworów. A większość z nas, zwłaszcza zimą, ma za mało witaminy D.
Jak parzyć zieloną herbatę?
Jest ich niemal tyle, ile gatunków i rodzajów herbaty. Wymagają odmiennej temperatury zaparzania, innych naczyń. Inaczej będziemy parzyli herbatę Wulong, a zupełnie inaczej zieloną. Właściwie każdy rodzaj herbaty ma swoje określone wymogi, które należy uwzględnić przy parzeniu. Wiele z podrodzajów danego gatunku podlega też odmiennym procedurom zaparzania. Dzisiaj o tym, jak najlepiej zaparzać herbatę zieloną.
Cała prawda o zakochaniu
Kto z nas nigdy nie był zakochany? Nie czuł motyli w brzuchu? Miłosne uniesienia przeżywamy już od najmłodszych lat, w przedszkolu mamy pierwszych chłopaków/dziewczyny, bierzemy śluby. Większość z nas chce się zakochać, doświadczyć tego niezwykłego stanu. Wydaje nam się, że jeśli tylko ta druga osoba odwzajemni nasze uczucia to może być już tylko dobrze. Bajki przeważnie kończą się właśnie w momencie, kiedy po wielu perypetiach para wreszcie się schodzi i rozpoczyna długie i szczęśliwe życie.
Grejpfrut na serce
Nie tylko czosnek chroni przed zawałem. Jest kilka równie skutecznych, ale o niebo smaczniejszych przekąsek chroniących serce.
Tai chi: spokój, równowaga, harmonia
W dzisiejszym znerwicowanym świecie ważne jest, by choć na kilka minut w ciągu dnia się wyciszyć. Wsłuchać w siebie, w swój wewnętrzny głos, który najwięcej nam powie o naszym samopoczuciu. Basen czy siłownia tego nie zapewnią, zyskamy może większe muskuły, schudniemy może przepływając kilometry w basenie, ale to nie o to chodzi. Najważniejsza bowiem nie jest nasza siła fizyczna, lecz psychika. Wzmacniając i uzdrawiając bowiem psychikę i ducha, będziemy jednocześnie wzmacniać i uzdrawiać ciało. Jak tego dokonać? Ćwicząc tai chi.
Złuszczanie kwasami: młoda, gładka skóra
Kwasy - cud kosmetyki! Nieustannie udoskonalany i uzupełniany. Złuszczanie kwasami odmładza, odświeża, kwasy są batem na trądzik oraz przebarwienia i kojącym dotykiem dla cery wrażliwej i naczyniowej. Skóra lubi je szczególnie jesienią i wiosną.